1
Skrivet den 13 september, 2013 av Gustav Jönsson i Blogg
 
 

Välkomna – äntligen!

välkomna

Jajjemän, äntligen.

MotKina.se har funnits i mitt huvud sedan början av sommaren. Vad som kom upp som en rolig idé till ett sommarprojekt när jag och min vän Otto hängde på stammishaket här i Shanghai finns äntligen på riktigt. Vad det skulle bli visste vi inte då, det enda självklara var att något saknades på internet. Något som kan samla alla svenskar med intresse för Kina, och framförallt på riktigt öppna upp porten till det här fantastiska landet.

I mitten av juli började hemsidan byggas, och under hela augusti har den mesta av fritiden gått åt till att knåpa med tekniska bitar och samtidigt försöka fylla på med nödvändig information för den Kina-sugna. Under tiden har också ”Team MotKina” blivit större och större, med ett gäng fantastiska människor som lagt många timmar på att få ihop innehållet på sidan. Klicka här för att läsa mer om alla medverkande.

Men, vi har knappt börjat. Klickar ni runt på hemsidan kommer ni hitta många hål, och bra information som saknas. Under hösten kommer flera spännande saker dyka upp, bland annat hoppas vi kunna presentera fler resetips på ett bättre och mer interaktivt sätt. Har du något särskilt du själv gärna skulle se på sidan, eller kanske vill vara med oss och utveckla sidan? Tveka inte att höra av dig!

Vad har vi att se fram emot i höst?

Redan nu ligger ett gäng fantastiska inlägg och bara väntar på att få läsas av er. Håll utkik! Vi har också riktigt bra hjälp med nyhetsbevakningen från VFL Nyheter, som varje dag kommer hålla er uppdaterade på det allra senaste i den kinesiska nyhetsvärlden. Självklart hoppas jag också att ni tittar in på forumet och säger hej!

Som sagt, välkomna. Häng med oss när vi vänder blickarna mot Kina. (Och för herre jösses skull – glöm inte att gilla oss på Facebook. Det är så mycket spännande som händer här de närmaste veckorna att vi håller på att spricka. Gå inte miste om något!)


Gustav Jönsson

 
Gustav läser just nu sista året på sin kandidat i Företagsekonomi och Marknadsföring. Under 2013 bor han i Shanghai, där utbytesstudier kombineras med internship. Hans favoritställe i Kina är Yellow Mountains (Huangshan), där avgasluften från storstan byts ut mot en fantastisk jäkla natur. Det sämsta med Kina, enligt Gustav? Sommarvärmen i Shanghai, såklart.