1
Skrivet den 27 augusti, 2015 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Varför gror det i håret i Beijing?

Bild från Taobao

Det senaste i trendspaning bland Beijings coola crowd är något vi inte skulle se i Sverige. De senaste dagarna har små skott börjat synas i håret på folk i Beijing.

De små spännena får det att se ut som om små skott växer ur håret. Shanghaiist var snabba på att dra den ironiska parallellen till Beijings dåliga luft. The Beijinger skriver att det finns gott om försäljare som säljer dessa små ärtskott i konstområdet 798 tillsammans med andra små blommor och växter. De små skotten kostar från strax under 1 RMB på Taobao upp till några RMB på gatan.

Pleasant Goat and the Big Bad Wolf

Det verkar osannolikt att det är ett miljöställnigstagande, utan verkar snarare vara en trend som kommer från ett Cosplay event med inspiration från serien ”Pleasant Goat and the Big Bad Wolf” där en av karaktärerna har ett ärtskott på huvudet. Nu är det istället den senaste trenden för att se söt ut.

Vad tycker du? Hade du velat ha ärtskott i håret?

 

 

sproutheadmain.jpgsprouthead4.jpg

sprouthead5.jpg卖萌神器!小草发夹搞怪豆苗发卡小豆芽漫展头上长草发芽饰品批发

 

Bilder från Shanghaiist

http://shanghaiist.com/2015/08/27/fake-sprouts-heads.php

http://culture.taiwan.cn/tswh/201508/t20150827_10557987.htm

http://www.thebeijinger.com/blog/2015/08/26/why-are-girls-beijing-suddenly-wearing-sprouts-their-hair

 

 


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.