0
Skrivet den 28 november, 2014 av Klara Magnusson i Nyheter
 
 

Världens längsta tåglinje klar mellan Kina och Spanien

I mitten på november blev världens längsta tåglinje som länkar ihop östra Kina med Madrid klar. Sträckan på upp till 13 000 km startar i den kinesiska staden Yiwu i östra Kina som sägs vara världens största grossistmarknad för små konsumentvaror, enligt svd som refererar till nyhetsbyrån Nya Kina.

Världens längsta tåglinje kommer passera sex länder som ligger mellan Kina och Spanien; Kazakstan, Ryssland, Vitryssland, Polen, Tyskland och Frankrike. Tåglinjen klår numera den välkända Transsibiriska järnvägen som mäter upp till 9 289 km.

Den nya tåglinjen må vara effektiv men eftersom den går genom totalt 8 länder måste godset byta vagnar hela tre gånger under färden då spårvidden varierar beroende på land. Detta gör tåglinjen lite krånglig,men sägs fortfarande vara mycket effektiv och kompletterar numer de tidigare båt- och flygtransporterna från staden Yiwu.

världens längsta tåglinje


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.