0
Skrivet den 20 augusti, 2013 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Varmaste sommaren på 50 år

motkinaVarmaste sommaren på 50 år – Det kan inte nog poängteras nog hur varmt det har varit i Kina under denna sommar. National Metrological Center har mätt temperaturer på över 35 grader, med en genomsnittsvärme på 25,3 grader i åtta provinser över sommaren. Denna hetta har krävt mer 40 människoliv i södra Kina, medan över 10 människor har dött i Shanghai.

Värmen har stor påverkan på hela landet. Över 3 miljoner människor har lidit av brist på dricksvatten, medan över 85 procent har blivit påverkade av värmen på andra sätt. Allt detta bara in Hunan provinsen.

Läs mer på:
http://www.chinadaily.com.cn/china/2013-08/14/content_16891982.htm


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!