0
Skrivet den 26 januari, 2015 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

Vinn biljetter till Black Coal Thin Ice i Stockholm


Den 30:e januari, dvs på fredag, visas prisbelönta kinesiska filmen Black Coal Thin Ice på Bio Rio i Stockholm.

Vi har fått möjligheten att tävla ut några biljetter till visningen! Vinnarna får två biljetter var.

 

För att vara med i tävlingen, skriv till oss på Facebook: Varför läser du motkina.se? samt motivera varför du skulle vilja se filmen.  Här är länk till vår Facebook-sida

Läs mer om filmen här, då vi skrev om den när den vann Berlins Guldbjörn.

På en kolfabrik liksom vid en soptipp, i olika ändar av provinsen Heilongjian, påträffas delar från samma kropp. En man har styckats och spridits ut, på ett avstånd för stort för en ensam gärningsman. Zhang Zili (spelad av Liao Fan, som belönades för bästa skådespelarinsats i Berlin) åtar sig fallet, men under ett misslyckat ingripande blir två av hans kollegor skjutna och Zhang tvingas lämna sin tjänst.

Fem år senare blir Zhang uppsökt av sin forne kollega. Ett dubbelmord, identiskt med det som ägde rum 1999, har skett och Zhang får chansen till återupprättelse. Båda morden kan kopplas till Wu Zhizhen (Gwei Lun Mei), en ung kvinna som arbetar på ett tvätteri.

Hyllade regissören Yi’nan Diaos (Night Train) Black Coal, Thin Ice är lika delar thriller i noir-stil som skildring av det samtida kinesiska samhället och kammade hem Guldbjörnen och Silverbjörnen vid Berlins Filmfestival.

Biljetterna hämtas ut på Bio Rio, sista tävlingsdag är 28:e februari 2015. Vinnarna meddelas 29/2-2015. Tävlingsjuryn består av Motkina.ses redaktion.

Lycka till!


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.