0
Skrivet den 8 juni, 2015 av Klara Magnusson i Nyheter
 
 

Volvo börjar exportera bilar från Kina till USA

Volvo Personvagnar hoppas på försäljningsrekord och i år med fabriker I Sverige, Belgien och Kina.

Som första biltillverkare i världen exporterar nu Volvo bilar från Kina till USA.  Bilen är en förlängd S60, en så kallas S60L som ser ut att bli lika populär I USA som den redan är i Kina. Bilen är dock inget som efterfrågas på den Svenska marknaden utan är specifikt byggd för bland annat länder som Kina där store bilar efterfrågas, i Sverige får vi nöjas oss med den ordinarie S60 istället.

Enligt P4 Väst menar Håkan Samuelsson, VD på Volvo Cars, att de inte ser någon nackdel med att bilen är tillverkad i Kina. Kunderna strävar efter en Volvo med den kvalitet och säkerhet som Volvos varumärke står för och ska kunna förvänta sig det oavsett vart den är byggd.

Volvo Cars lanserade den omtalade XC90 tidigare i år och det är den modell som företaget tror skall sätta sprutt på försäljningssiffrorna.

Image result for volvo s60l

S60L

Image result for volvo s60

S60

 


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.