0
Skrivet den 14 februari, 2014 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

Wang Xiaohui till Stockholm 18/2

lost in chinaSweden-China Trade Council (SCTC) bjuder in till en mycket spännande föreläsning den 18/2 där Wang Xiaohui kommer att tala om de nya reformer som infördes och utvecklades under partimötet i november förra året och hur dessa påverkar Kina och utländska företag som vill investera i Kina.

Vem är då Wang Xiaohui?
För ett tag sedan gjorde Motkinas Magnus två artiklar om partiet och hur partiet fungerar. I del 2 gjorde Magnus en kortare redogörelse för de högsta instanserna – partikongressen (ca 3000 medlemmar) som utser centralkommittén (ca 300 medlemmar), som i sin tur utser politbyrån (25 medlemmar), som utser den högsta instansen – det ständiga utskottet (9 medlemmar).

Under centralkommittén finns olika avdelningar som ansvarar för allt mellan Taiwan-frågan, internationella förbindelser och politisk forskning. En av dessa avdelningar är avdelningen för publicitet och propaganda. Avdelningen jobbar, enligt wikipedia, med att kontrollera eller råda nyhetskanaler och mediabolag i hur de skall uttrycka sig när det kommer till ansträngda ämnen. Avdelningen styrs sedan 2012 av Liu Qibao, men vice avdelningsminister, det är ingen mindre än Wang Xiaohui. Det är alltså en man med ganska högt renommé som kommer att föreläsa den 18:e.

Låter det spännande? Mer information och anmälan finns HÄR.

Läs vidare
SCTCs ANNONS
OM SCTC
Kinas Kommunistiska Parti Del 1 (via Motkina.se 2013-10-31)
Kinas Kommunistiska Parti Del 2 (via Motkina.se 2013-11-14)
Publicity Department of the Communist Party of China (via Wikipedia)
Centralkommittén (via Wikipedia)


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.