1
Skrivet den 25 april, 2014 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

”Sverige” – World EXPO 2014


Den 25e april slår Qingdao dörrarna upp för ”the World Expo: International Horticulture Exposition 2014.”

Swedish_flag_with_blue_sky_behind_ausschnittSverige är i år representerade av region Västmanland som kommer att visa upp en 1398 kvadratmeter stor svensk trädgård inspirerad av Carl Linnés trädgård i Uppsala från 1655. Linnés trädgård räknas som den allra första botaniska trädgården i Sverige. Trädgården kommer att utformas efter tecknet 瑞s (Rui) skepnad. Tecknet betyder harmoni och är också det första tecknet av två som utgör namnet Sverige (瑞典) på kinesiska.

I den svenska trädgården kommer man även kunna att besöka en paviljong med information om Sverige med utställningar om vår kultur, business och stat. Det kommer även finnas en isbar med is direkt från Jukkasjärvi för mingel och firandet av t.ex. Valborg, nationaldagen, midsommar, kräftpremiär och surströmmingsparty!

Trädgården beräknas besökas av ca 4 miljoner besökare, och hela WORLD EXPO, på 241 hektar, räknar med att ta emot ca 12 miljoner besökare. WORLD EXPO visas ända fram till Oktober 2014.

Läs vidare:
The Swedish Gardens hemsida (via expo2014.se)
PDF med all information, aktiviteter etc. (via expo2014.se)
Del II av videoklippet ovan (via Sweden YES International Group-youtube)

Ps. Kommer ni ihåg en kille som vi intervjuade för ett tag sedan som gjorde sin praktik på WORLD EXPO 2010 i Shanghai?


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.