0
Skrivet den 11 september, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

XC90 888e bil gick till Baidus CEO

I dagarna skrev vi om den nya XC90 och ställde oss frågan vem som skulle få den 888 bilen, då det anses vara ett lyckonummer i Kina (läs mer här). Vi antog att det var någon kines, men vem visste vi inte. Nu är det officiellt. Volvo Cars reserverade den 888 bilen till Baidus grundare och CEO Robin Li

Baidu eller Bǎidù (百度) är det kinesiska företaget som är mest känt för sin söktjänst med samma namn. Baidu grundades i Beijing år 2000 och blev i december 2007 det första kinesiska företaget genom tiderna att komma med i NASDAQ-100-indexet. Baidu är  näst största sökmotorn i världen efter Google.

Varför Volvo Cars reserverade nummer 888 till Robin Li förklaras såhär:

In China, 8 is said to bring good luck and fortune. That’s why we’ve reserved the number 888 all-new XC90 First Edition for you, Robin. The first ‘8’ is for founding Baidu, the second ‘8’ is for meeting your wife and soul mate, Dongmin Ma, and the third ‘8’ is our way of saying long may it continue.

Vill du läsa vilka fler nummer som Volvo Cars reserverade till kända kineser kan du göra det här.

 

5190755834_8fc2110f0d_b


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.