1
Skrivet den 26 februari, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Xi JinPing vandrar åter längs Beijings gator

xi jinpingUnder tisdag förmiddag svensk tid spreds det som en löpeld på nätet att Xi JinPing vandrar  ytterligare en gång på Beijings gator. Förra gången på en av snabbmatskedjan Qingfengs restauranger i centrala Beijing, nu promenerandes  längs med Nanlougu alley i Gulou där han leendes långsamt spatserade fram, pratandes med lokalborna.

Att Xi JinPing dyker upp på det här sättet bland ”dödliga människor” är väldigt ovanligt för högt placerade personer och det är därför det blir ett sådant fuzz kring det. Se bilder och videor från besöket under den här QQ-taggen (习大大雾霾天出行)! Se bilder via det här QQ-kontot

Förra gången Xi JinPing sågs, ätandes vad som nu kallas ”the Xi Combo” – 6 fläsk Baozi, 1 grönsaksrätt och 1 friterad rätt med grislever, samlades en stor mängd människor för att demonstrera mot Xi utanför restaurangen som han besökt. Vi får se om ytterligare demonstrationer väntar även i Gulou.

Förresten, apropå Xi JinPing så kan jag inte för allt i världen släppa fantastiska tumblrn ”How High Are Xi Jinpings Pant’s Today?” Missa det inte! 


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.