0
Skrivet den 24 januari, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Zheng – den förste kejsaren

den förste kejsaren

”Välkommen att förflyttas till Asien, 221 f.Kr, där den unge kungen Zheng precis har lyckats ena världens sju riken under ett Qin och krönt sig själv till kejsare av Kina. Fast livet som kejsare visar sig inte vara en dans på rosor. Kejsarens avsmak för te, kärleksbekymmer i palatset och ett frenetiskt sökande efter evigt liv gör det inte lättare. Samtidigt hopar sig dessutom konspirationerna mot honom och hans kejsardöme…”

”En gång en spexare – alltid en spexare” brukar det låta i mina kretsar, så det är inte utan en viss stolthet jag skriver det här inlägget. Det är dock inte mitt kära handelsspex, utan systerspexet VERA från Chalmers, som bjuder till föreställning den här gången. Föreställningen heter ”Zheng – den förste kejsaren” och handlar inte helt otroligt om den förste kejsaren (men 31:e härskaren) av Qin – 嬴政 (Yíng Zhèng).

Föreställningsdatum
Lördag 8/2
 kl    18.00 – 
Nypremiär 
och 
kalas
Onsdag 12/2
 kl  19.00
Fredag 14/2 kl  19.00
Lördag 22/2
 kl  18.00 – 

Busk-föreställning 
och
 kalas

Biljettpriser 
120kr – Chalmerist
140kr – Student (med giltigt student-leg)
180kr – Vuxen

Lokal
RunAn, Chalmers kårhus

Vill du veta mer?
Läs om Kinas förste kejsare
Läs om Veraspexet och mer information om föreställningar samt karaktärer
Följ utvecklingen på Veraspexets Twitter eller på Facebook

 


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.