0
Skrivet den 5 juni, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

#zipai

20140604-174409-63849904.jpg

Att ta selfies har ju tagit över världen. Alla vet om det. Nästan alla gör det.

Även i Kina tas det selfies i massor. Men i Kina kallas det Zìpāi (自拍)

Prova att söka hashtaggen #zipai eller tagga #zipai själv, så kommer du märka att det finns en hel del selfies.

I Kina (och Asien i stort) är det stort med att posa på bilder (hellre än svenskar som bara ler – ankläpparna är väl ute sedan länge?) Man ska helst vara så söt som möjligt som tjej och framställa sig som oskyldig eller flörtig. Som kille är det mer ”vanligt” posande som påbjuds.

Bilden här är från Paris Baguette Wangjing  i Beijing för två år sedan. Då var peace tecken med ena fingret in i kinden för att skapa en smilgrop det hetaste som fanns. Alla gjorde detta. Även jag uppenbarligen.  Hade jag gjort det fullt ut skulle jag redigerat ögonen i någon app för att göra dem större och se mer ”dock-lik” ut. Jag är redan vit nog, så det behöver jag inte fixa. 

Men det här är mer en uppmaning än ett informationsinlägg. Nu är det snart sommar och vi vill se era Zipai! Vi vet att ni tar dem, men ni kallar dem selfies. Skicka oss era selfies/zipai på Facebook eller Twitter och tagga #zipai (hashtags funkar på facebook också nu för tiden!) Är du i Kina och gör något svenskt? I Sverige och gör något kinesiskt? I övriga världen och längtar efter Kina? Vi vill se!

Den som behöver mer inspiration på asiatiska selfie-poser kan kika här

Skicka oss era zipai! Länk till vår Facebook här


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.