Det finns flera saker som de flesta inte tänker på innan de ska resa utomlands. Behöver jag vaccinera mig? Hur mycket bagage får jag ta med mig? Är det möjligt att förlänga resan? Det här är några av de vanligaste frågorna som många tänker på efter att de redan åkt.

Du bör alltid prata med en läkare innan du åker utomlands. Vissa länder har sjukdomar som det är väldigt viktigt att du vaccinerar dig mot innan du reser dit. När du ska åka till Kina brukar grundskyddet rekommenderas, det innebär skydd mot stelkramp, polio, difteri och skydd mot hepatit A och B.

Hur mycket bagage som du får ta med dig kan variera mellan flygbolag. Det som oftast gäller är att handbagaget får väga runt 7 kilo medan incheckat bagage får väga cirka 20 kilo. Det gäller dock inte alla flygbolag och vanligtvis endast vid ekonomiklass. Information om bagage kan du läsa mer om hos det flygbolaget du valt.

Det beror på. Information om detta brukar framgå där du bokar din resa. I många fall kan du endast förlänga resan under en viss tid. Även detta framgår när du bokar din resa. Det finns dessutom personal du kan prata med via supporten.