Oavsett vilken stad du har tänkt resa till inom Kina kan det vara bra att läsa på lite om den. Det finns flera hemsidor och tidningar på nätet som har artiklar om landet och dess städer. Men det allra bästa är att prata med någon som har besökt stället du vill åka till förut. På så sätt får du en bättre idé om platser du bör besöka och vad du kan förvänta dig.

Dali är en kinesisk stad som tar med dig bakåt i tiden. Staden är uppdelad i gamla och nya delen, de flesta turister håller sig dock till den äldre delen av staden eftersom det ger en typ av inblick i hur det såg ut i landet förr i tiden. Dali Old town är en charmig liten by där Bai, minoritetsgruppen bor. Byn ligger mellan två dramatiska berg och vid Erhaisjön. Byggnaderna i detta område är små och traditionella vilket ger känslan om hur Kina såg ut förr. Många turister som besöker Dali tar sig till Dali Old town och kan spendera flera timmar med att endast vandra runt på gatorna och ta in alla fantastiska byggnader. Det finns också en hel del marknadsstånd där du kan hitta alla möjligt intressanta prylar och produkter.

Förutom de fina gatorna är det möjligt att åka på en trevlig båttur. Det sker på Erhaisjön och bjuder på flera vackra vyer. Skulle du vara mer intresserad av vandringar finns det en linbana som går upp på Cangshanberget där det finns vandringsleder och en helt otrolig utsikt.

Guilin är en stad som ligger i södra Kina och som verkligen är känd för sin skönhet. Det finns berg med floder som bjuder på en unik och vacker vy. Det går inte riktigt att förstå vad som är så speciellt med platsen förrän du ser det med dina egna ögon. Själva staden har runt fem miljoner invånare och bjuder på en del trevliga upplevelser. Men de allra bästa sevärdheterna och aktiviteterna hittar du lite utanför staden.

Rörflöjtsgrottan och Elefantklippan är två platser som bjuder på unika naturformationer utanför staden. Det finns också teodlingar vilket kan vara rätt intressant om du någon gång har varit nyfiken på hur te egentligen tillverkas. Men den största anledningen till varför så många väljer att besöka staden beror på kryssningen som går på Lifloden till Yangshuo.