Dalian Forest Zoo är en fantastisk plats för dig som vill få chansen att besöka unika och spännande djur. Från namnet på platsen kan du lätt gissa att du först måste ta dig till staden Dalian, som är den sydligaste staden i Liaoningprovinsen i nordöstra Kina, för att sedan hitta till Dalian Forest Zoo. Förutom asiatiska djur finns det även en del afrikanska och du behöver inte oroa dig för djuren. De tar nämligen väldigt bra hand om sina djur och har fått goda vitsord från FN som stärker detta. Om du befinner dig i området kan du också passa på att besöka Shengya Aquarium. Där kan du se vilka djur som lever vid och i havet.

Det finns alla möjliga djur du kan få chansen att se om du besöker denna plats. Det finns allt från tigrar och pandor till giraffer och noshörningar. När du besöker Dalian Forest Zoo kan du dessutom välja ifall du vill få en privat tour. Du får kanske betala lite mer än vanligt men samtidigt kommer du få veta mer om djuren från någon som verkligen vet vad de pratar om.

Eftersom de har valt att importera djur från Afrika har de byggt en avbild av den afrikanska savannen för att få djuren att trivas bättre. Det ger dessutom alla besökare en mer autentisk känsla. Förutom alla fantastiska djur finns det en hel del exotiska växter. En av de mer unika växterna är silkesträdet som har ett rätt märkligt utseende. Kort sagt kommer du som besöker Dalian Forest Zoo att stöta på mängder med intressanta djur och växter att titta på och lära dig mer om.