I nordöstra hörnet av Yunnan-provinsen finns staden Shangri-La som också kallas för Zhongdian eller Gyalthang som den kallas av den lokala tibetanska befolkningen. Jämfört med andra kinesiska städer är Shangri-La fortfarande förhållandevis oupptäckt. Staden ligger relativt högt uppe i bergen och nära Tibet. På grund av att staden ligger så nära Tibet är detta en perfekt plats för dig som vill besöka olika kloster och tempel. Staden bjuder helt enkelt på en tibetansk upplevelse utan att du behöver resa till Tibet.

Förutom tempel och kloster bjuder staden på flera naturupplevelser med en blandning av floder och berg. Eftersom det är en stad som är rätt oupptäckt fortfarande bjuder den på en mystisk atmosfär som du inte kommer hitta någon annan stans. Något som är bra att känna till innan du bokar din resa är att det är lätt att ta sig runt i staden till forts, bussarna är väldigt svårnavigerade, framförallt för turister och även fast det finns taxi kan det vara svårt när de flesta chaufförer inte pratar engelska.

Det här är en kinesiskt stad som verkligen växer så det knakar. Under endast ett par årtionden har denna stad växt fram från en by till en riktig storstad med skyskrapor och till och med en egen börs. Det började med en liten marknads-stad som år 1980 bestämde sig för att bli landets första Special Economic Zone vilket var ett klokt beslut. Det sägs att Shenzhen är en av världens snabbast växande städer. Staden ligger norr om Hongkong och sträcker sig flera mil längst kusten.

Allt eftersom staden utvecklas dyker det upp fler och fler byggnader som kan bjuda dig på olika upplevelser. Förutom de stora skyskraporna finns det flera shoppinggallerior och både nya och gamla byggnader som är väldigt vackra och/eller unika i sitt utseende. Staden har också ett par nöjesparker ifall det är något som intresserar dig eller om du reser med barn. Med tanke på att staden är så pass utvecklad finns det flera sätt du kan ta dig runt på. De flesta som besökt staden rekommenderar dock att du använder dig av tunnelbanan eller taxi. Det finns bussar men för alla som inte pratar språket kan det bli väldigt förvirrande. Om du har en guide eller känner dig bekväm med att fråga de som bor i staden om hjälp kan det vara en intressant upplevelse att ta sig runt med bussarna.