I det centrala inlandet av Kina finns en stad som heter Chongqing. Staden ligger där Jialingfloden rinner ut och möter Yangtzefloden, vilket är den längsta floden i hela Asien. Staden är en av de få i Kina som saknar en omfattande cyklism. Detta beror på den kuperade terrängen vilket försvårar transporten en hel del.

Staden har en lång och intressant historia som sträcker sig tillbaka till Ba, det forntida riket, Chongqing var på den riden huvudstad och hela området blev på 200-talet f.Kr en del av kinesiska kulturområdet.

Du som har valt att besöka staden Chongqing. som turist har flera sevärdheter och aktiviteter att ta del av. Det finns intressanta klippristningar dit du kan åka på en dagstur. Hela turen kommer ta ett antal timmar eftersom ristningarna ligger några kilometer utanför staden. Du får också chans att se på några symboliska byggnader i staden. Det är inte det enda som finns, om du är intresserad av djur och natur finns det parker och liknande att besöka. Det finns givetvis chans till en del shopping ifall du är intresserad av det. Enkelt sagt finns det något för alla, du behöver dessutom inte göra några “turistaktiviteter” utan kan besöka Chongqing och njuta av staden utan några speciella planer.