Shanghai, Peking och Tianjin är tillsammans med Chongqing de fyra stora stadsområdena i Kina. Förutom att de är några av de största städerna i landet är de också några av de populäraste resmålen för alla som bestämt sig för att resa till Kina. De har alla mycket intressant att bjuda på oavsett vad du är intresserad av, det finns allt från parker till fantastiska byggnader.

Peking grundades för över 3000 år sedan och blev Kinas huvudstad för första gången år 1153. Sedan dess har staden varit huvudstad till och från med både kortare och längre avbrott. Den första oktober 1949 blev Peking huvudstad igen och har sedan dess hållit fast vid titeln. Peking räknas också som ett av Kinas storstadsområden tillsammans med Shanghai, Chongqing och Tianjin, de ingår alla i Kinas centrala förvaltning. Detta ger staden samma ställning som en provins.

Du som besöker staden har många alternativ på sevärdheter och aktiviteter. Precis som i de flesta delar av landet finns det mycket intressant att lära sig om stadens historia. Peking är dessutom staden du bör åka till ifall du vill besöka kinesiska muren eller den förbjudna staden. Det finns även andra fantastiska sevärdheter och delar av staden som verkligen är värda ett besök, till exempel palats, andra historiska byggnader, parker och mer.

Som nämnt ovan är Shanghai en av städerna i Kina som räknas som ett av storstadsområdena. Det är dessutom en av landets största städer och har därmed en hel del att bjuda på. En sevärdhet som besöks av en mängd folk varje år är Yu Garden vilket är en otroligt fin trädgård som på 1980-talet blev utsedd till ett nationellt monument. I staden kan du också hitta Kinas högsta byggnad som står på över 630 meter. Om du ska besöka Shanghai rekommenderas det att du stannar en längre stund för att ha tid till att besöka alla fantastiska platser. Precis som i resten av landet finns det sevärdheter som du kanske inte hört talas om tidigare, men som är värda ett besök.

I nordöstra Kina befinner sig Tianjin, en hamnstad som tillhör landets fyra storstadsområden och en av de större hamnstäderna. Staden grundades på slutet av 400-talet f.Kr vilket innebär att Tianjin, precis som många andra kinesiska städer, har en väldigt rik och intressant historia.

Det kommer nog inte som en överraskning att Tianjin har mycket att bjuda på för dig som besöker staden. Det finns vackra naturområden, stora och unika byggnader, palats, parker, djurparker och mycket mer. När du köper din resa kan du planera in vad du vill göra när du besöker staden, det finns flera ställen som kräver att du bokar en guidad tour vilket många turister som besökt staden rekommenderar.